Even voorstellen - Reisverslag uit Molenhoek, Nederland van Kandinsky college Molenhoek - WaarBenJij.nu Even voorstellen - Reisverslag uit Molenhoek, Nederland van Kandinsky college Molenhoek - WaarBenJij.nu

Even voorstellen

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Kandinsky college

07 April 2009 | Nederland, Molenhoek

Hallo iedereen!

Ik ben Maxime Kaus en ben 15 jaar.
Naar Afrika gaan lijkt me een geweldige en super leervolle ervaring, ik ben dus ook hartstikke blij dat wij zijn uitgekozen om mee te gaan.
Om de kans te krijgen dit prachtige land te zien en deze mensen te helpen, is iets wat ik altijd al wel heb willen doen of mee maken.
Ik weet zeker dat we er heel veel van gaan leren, en ik denk dat als we terug komen dat we wel een andere kijk op de wereld hebben dan dat we nu hebben.
Het lijkt me erg mooi om te zien hoe ze daar blij kunnen zijn met hele kleine dingen die wij maar normaal vinden.
Ik kijk er echt naar uit om naar afrika te gaan en mijn buddy en familie te ontmoeten.
Op de Sint- Nicolaas school heb ik al geknutseld met kinderen om geld op te halen voor afrika, daar zijn al fotos van te zien op de site van de Sint- Nicolaas school, dit geld kunnen we gebruiken om in Afrika sport artikelen te kopen.
Hier mee steunen we de economie daar en krijgen de kinderen mooie sport spullen.

Groetjes Maxime.

Hallo allemaal.
Ik ben Koen Verheijen en ik ben 14 jaar. Ik wil graag mee na Zuid-Afrika omdat ik daar de kinderen wil helpen. Ik denk ook dat ik daar heel veel kan leren van de kinderen daar maar zeker ook anders om. We zullen daar heel veel dingen gaan doen die we nog nooit gedaan hebben en dat lijkt mee heel interessant en leerzaam, ook voor de kinderen daar zal het heel vreemd zijn. Mijn beeld van Zuid-Afrika is dat er heel veel armoede is en dat de kinderen daar niet veel aan sport doen. Als ik terug kom van de reis hoop ik een steentje bijgedragen te hebben aan het project dat de kinderen helpt meer te gaan sporten.
Ik denk dat dit een ervaring is die ik nooit meer zal vergeten.

Hee allemaal,

Ik (Fieke Nelissen 14 jaar) ga mee naar Zuid-Afrika.
Ik wil heel graag mee omdat ik benieuwd ben naar de cultuur en de leef omstandig heden daar. Het lijkt me ook super leuk om te proberen de kinderen het daar een stukje beter te maken, in het opzicht van wat meer sport of een mooier klas lokaal misschien. En ik denk dat niet alleen de kinderen iets leren van ons, maar dat wij ook zeker heel wat dingen van hun gaan leren.
Kortom, het lijkt me een hele mooie en leerzame ervaring die je niet snel zal vergeten.
Fieke Nelissen.

Hallo Iedereen!
Ook ik ga mee naar Zuid-Afrika!
Ik wil graag mee naar Zuid-Afrika omdat ik graag wil zien hoe de mensen daar leven en hoe de cultuur daar is ik wil graag aan kinderen laten zien hoe leuk sporten kan zijn.
En voor mij is het dan ook een uitdaging hoe je met weinig spullen toch leuke sporten kan spelen.
Ik wil later ook graag in een ontwikkelingsland werken om kinderen daar beter te laten worden of in te enten tegen dodelijke ziektes.
Het lijkt me een super ervaring en daarom ga ik graag mee!
Groeten Maud van den Boom.
Naam: Maud van den Boom.
Leeftijd:13
Geboortedatum: 23 mei 1995

Naam: tanja slits (13)
Geboortedatum: 17-7-95
Hallo bezoekers,
Ik wil heel graag mee omdat ik het een leuke ervaring vind en ik de kinderen daar wil helpen. Ik denk dat ik nooit meer zon kans krijg dus grijp ik hem. Ik wil daar de kinderen helpen met sport activiteiten en de klas lokalen een beetje leuker te maken. Die kinderen daar hebben ook recht op een goede school net zo als bij ons. Ik denk dat de kinderen het heel leuk vinden om te sporten met materialen die ze nog nooit hebben gezien. Ik denk dat ik daar zie dat er toch nog heel veel te doen is aan de sloppen wijken en de leefomgeving. De kinderen daar kunnen iets van ons leren en wij kunnen zelf ook iets leren van de kinderen daar.
Groetjes Tanja.

Mascha van Limbeek (14 jaar)
Ik ga mee naar Zuid-Afrika.
Wat ik ervan verwacht dat is dat de kinderen daar bijna niet aan sport doen.
En als wij daar zijn dat we dan die kinderen daar dan gaan helpen.
Maar ik wil vooral dat de kinderen daar het naar hun zin hebben als wij er zijn.
Het lijkt me ook wel leuk om met me buddy daar naar kaap stad te gaan en pinguins te zien.
Ik denk dat het echt kei leuk word, maar ook dat een hoop dingen anders zijn dat ik het verwacht had.
Ik wil ook meer van de cultuur en mensen daar leren.

Ik ben Melvin van den Elzen
Leeftijd: 14 jaar
Hobby: Voetbal
Zuid-Afrika
Ik wil graag mee omdat ik wel weten hoe ze daar leven en hoe ik met ze min mogelijk spullen een leuke dag voor die kinderen kan maken. Ook wil ik weten wat ze daar eten en doen overdag.De school lijkt me ook interessant want ik wil ook weten hoe groot de klassen zijn, of er veel klassen zijn. Ik hou ook van klusjes doen, safari en avontuur. Het warmteverschil zal ook anders zijn, daar wil ik meer ook meer over te weten komen. Natuurlijk wil ik mee om meer te weten te komen over Afrika. Ik hoop er veel van te leren en geen ziekte op te lopen.We krijgen ook een Afrikaans maatje en die gaat overal mee naar toe.
Verwachting
Ik verwacht ervan dat de huizen er niet zo heel mooi uitzien, niet veel variatie ook niet met het eten vaak het zelfde.
Mijn conclusie is: het ziet er vaak het zelfde uit

Hallo,
Ik ben Willian van Die (13 jaar oud) en zit in klas 2a.
Ik heb mezelf opgegeven voor dit project omdat ik graag mensen wil helpen die het niet zo breed als wij hier in Nederland hebben en wil ze dingen leren die wij nu hier ook leren. Daarmee doe ik veel ervaring op met lesgeven en het word een reis die ik nooit ga vergeten.
Ik hoop dat de reis net zo leuk word als ik in gedachten heb.
Ik hoop ook dat ik veel plezier met me buddy en al die andere kinderen daar heb en hoop er veel over het leven daar,het eten daar en hun cultuur te leren.

Hallo,
Ik ben met Mart Hendriks (15 jaar).
Ik heb mezelf ingeschreven voor het project in Afrika omdat je er een ervaring rijker van wordt. Ik wil weten hoe mensen daar leven, hoe ze van een simpele dingen kunnen sporten en ik wil mensen dingen leren die ze nog nooit of weinig hebben gedaan. En laten zien die ze weinig zien.
Ik ga naar Afrika met als beeld dat daar veel armoede is. Ik denk dat waar wij heen gaan dat daar echt te weinig gesport door de jeugd die daar woont.
Ik wil veel leren van mijn buddy en de kinderen die daar wonen, als het gaat om leven, sporten en plezier hebben. En natuurlijk hoop ik hun ook nog wat te leren.
Ik hoop dat we veel plezier met elkaar hebben. Ik denk dat ik er anders over Afrika praat dan ik voorheen deed.

Hallo, ik ben Lorenzo Steenbaker (14 jaar).
Ik heb met zelf opgegeven voor dit sportcoachingproject omdat het een geweldige evaring zal zijn die je nooit meer gaat vergeten.
Mijn beeld is dat ze daar weinig materialen voor de sporten hebben en veel armoede is.
Daarom is mijn doel de kinderen iets te leren van mijn kennis van sport.
En hun de matrialen gunnen die wij hier op school dagelijks gebruiken.
En steek me handen graag uit de mouwen om het voor hun een stukje beter te maken dan ze hebben.
Ik probeer mijn buddy veel te leren en natuurlijk veel lol heb.
Groetjes Lorenzo Steenbakker

Jordy Westerik(14).
Hobby’s: basketball.
Ik wil graag mee met dit project omdat ik heel benieuwd ben naar de cultuur en naar de leefomgeving die zich daar afspeelt. Verder ben ik heel gemotiveerd om met kinderen te gaan sporten omdat ik zelf ook regelmatig lessen geef bij de locale basketbal vereniging.
Het lijkt mij erg leuk om met mijn buddy mee te lopen bij school en zijn dagelijks leven.
Ik hoop daar veel te leren over het benutten van de spullen die je hebt. Ik kijk er ook naar uit om met mijn buddy naar Kaapstad te gaan en te zien hoe die mensen iets meemaken wat ze nog nooit hebben gezien en dat misschien toch heel dicht bij hun stadje licht. Wat ik in Zuid-Afrika verwacht te zien is sloppenwijken en dat de kinderen overal op straat hangen. En dat het een lekker weertje is om in te werken.

Yvon Wattimena (14 jaar)
Wij gaan naar Zuid-Afrika,
Ik hoop dat ik te weten kom hoe die kinderen daar leven en omgaan met sport !
En dat wij die kinderen daar kunnen helpen.
Ik wil daar een leuke tijd hebben ik ben benieuwt of wij veel voor die kinderen kunnen betekenen!.
Ik zou daar de cultuur en de mensen willen leren kennen.
Ik heb zin om die school op te knappen,
Want die kinderen verdienen ook een goed leven met sport
En ik wil graag die kinderen daar een leuke tijd geven.

Wie ben ik: Denny van Loosbroek
Leeftijd:14
Zuid-Afrika
Ik verwacht van de huizen daar niet erg veel want veel geld hebben ze daar niet. Ik denk ook dat er een hoop rotzooi op de straten en de sport veldjen licht. Ik wil graag weten hoe ze daar leven, wat ze daar doen en of ze het daar naar hun zin hebben. Ik vind klussen super leuk en dat komt goed uit want we gaan daar in de eerste week een school opknappen (dan hebben ze daar nog vrij). We gaan ook een hoop activiteiten organiseren en dat gaan we proberen met zo min mogelijk spullen. Natuurlijk lijkt het me ook leuk om met mijn buddy naar kaap stad te gaan om daar naar de pinguïns te gaan kijken. Ik hoop daar ook een hoop van de omgeving te leren in Zuid-Afrika.

• 18 April 2009 - 09:41

Gemke:

Hoi allemaal,

Wat leuk om al jullie stukjes te lezen, waarin jullie jezelf voorstellen.

Dit wordt een ongelofelijke ervaring voor jullie allemaal. Ga kijken,leren en vooral ook genieten van alles wat jullie daar te zien krijgen!

Maar met een inzet en plannen als die van jullie, kan het eigenlijk al niet meer mis gaan :D

Ik hoop jullie een beetje te kunnen volgen via deze site!

Groetjes en alvast heel veel voorpret!

Gemke

• 20 April 2009 - 19:25

Wilbert:

Hoi allemaal,

Zo te zien hebben jullie er zin in en zijn jullie in ieder geval gemotiveerd er iets goeds van te maken. Probeer alles wat je tot nu toe mee maakt op te schrijven zodat je hier later op terug kunt komen. En maak zoveel mogelijk foto's van alles wat je mee gaat maken.
    Gaan jullie die olifanten zoals ze op deze site staan echt zien in het wild? Jullie gaan toch coachen out reaching, hihihihi. Veel plezier

Groet,

Wilbert Lamers

• 17 Juni 2009 - 10:21

Denny:

hallo ik vind dit wel grappig, deze site !!!

• 08 Juli 2009 - 09:40

Ton Broekmans:

Ik wil jullie allemaal heel veel plezier en vriendschap toewensen tijdens jullie reis naar Afrika. Geniet er van zoveel als mogelijk. Ik zal voor iedereen aan het begin van volgend schooljaar 15 studiepunten bijschrijven als jullie ook de draagvlak versterkende activiteiten achter de rug hebben.

Nogmaals heel veel plezier en succes.

Ton Broekmans

• 17 Juli 2009 - 12:00

Laurie Bert Y+R+H:

hallo allemaal (maar vooral tanja) !!

vandaag ben je jarig, van harte!!

is het leuk in afrika?? krijg je afrikaanse cadeau's??
    Leuk dat alles zo op internet te lezen valt!
    Wij gaan naar Frnakrijk, lekker kamperen. Behalve Yori, die is met vriendinnen door Europa aan het toeren. Naar Praag en Wenen en zagreb.
    Als je terugkomt ga je misschien met Liesbeth nog een paar dagen Amsterdam doen. Leuk! We hebben in iedergeval alvast Hesters bed gedekt met de lieveheersbeestjes, dan voel je je toch alvast een beetje thuis...

Heb een superleuke dag! Heel veel liefs

groeten,

van ons! Bert, Laurie, Yori Roel en Hester