What eat we? - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Kandinsky college Molenhoek - WaarBenJij.nu What eat we? - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Kandinsky college Molenhoek - WaarBenJij.nu

What eat we?

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Kandinsky college

17 Juli 2009 | Zuid-Afrika, Pretoria

De woonkamer is mooi versierd met ballonnen als we ’s morgens voor het ontbijt boven komen. Het is even wachten op de jarige, maar dan kunnen we toch uit volle borst “van harte gefeliciteerd” zingen.
Helaas zal er toch gewoon gewerkt moeten worden vandaag, want het voetbaltoernooi staat op het programma. Na het ontbijt neemt Koen even de taakverdeling door, zodat iedereen weet waar hij/zij aan toe is. Niet veel later staat de taxi te wachten. Weliswaar een minder luxe dan andere dagen. Vandaag eentje waarbij de deurklink nog met plakband wordt vastgezet en deur nog open staat terwijl hij toch dicht zit. Maar gelukkig wel mooie velgjes, dus dat geeft een veilig gevoel.
Het veld ligt er bij aankomst keurig bij in de zon. Alle spullen worden naar het veld gebracht terwijl we toch nog even controleren op glasscherven. De goaltjes blijken nog een moeilijk bouwpakket te zijn, die we dan ook niet helemaal in elkaar krijgen. Gelukkig valt er prima mee te spelen.
Langzaamaan komen er kinderen het veld op die zich kunnen inschrijven als team. Al snel hebben we binnen 1,5 uur al 8 inschrijvingen. Het heeft nogal wat voeten in aarde om de namen van de spelers op papier te krijgen en om iedereen in de juiste categorie in te delen. Ze willen immers allemaal winnen en delen zich liever in bij een lagere poule.
Om 10.40u starten dan uiteindelijk de eerste wedstrijden. Het vaste scheidsrechtertrio fluit afwisselend de wedstrijden en de wedstrijdtafel wordt door Lorenzo en Denny beheerd. Voor de anderen is het wat zoeken naar bezigheden, maar uiteindelijk weet iedereen wat te doen en zien we een team goed functioneren. Goed om te zien.
Als lunch even een hotdog eten en dan gaan we verder met de competitie onder 16 jaar. Bij deze jongens wordt er wat fanatieker gespeeld en dat vergt wat aanpassingen bij het fluiten. Lorenzo besluit dan ook terecht om iemand te verwijderen van het veld. Eén team heeft zich dubbel ingeschreven om meer kans te maken op de eerste plaats om met de gesponsorde bal naar huis te gaan. Daar moet dus nog even snel wat worden aangepast in het wedstrijdschema en ook dat wordt vakkundig opgelost.
De prijzen worden uitgereikt. Gelukkig maar, want we hebben met man en macht alle ballen (prijzen) moeten bewaken. De kleine jongens waren heel de middag bezig geweest om stiekem een balletje te pakken tot ongenoegen van ons. Mascha heeft een aantal kinderen ook prima vliegles gegeven en dat schepte duidelijkheid. Voor 5 minuten…
Terug naar huis waar een weer heerlijke Afrikaanse maaltijd in de oven staat en dat smaakt weer prima. Even later met zijn allen aan de taart om zo de verjaardag van Tanja te vieren.
Nu is het weekend en is iedereen op tijd naar bed aangezien we morgen weer op tijd vertrekken voor de safari in Buffelsfontein. Ook jullie zullen ons dus een dagje moeten missen. Ondertussen vieren wij heel wat af, want morgen is Fieke jarig. Laat de felicitaties maar weer komen!!! Erg Leuk.
Tot zondag.

• 17 Juli 2009 - 21:21

Wil En Yvon:

Sportief dagje vandaag, voetballen. Lekker fanatiek en erop gebrand om met een prijs naar huis te gaan. Ja, ja en dan bijna is onze Fieke jarig. Een bijzondere verjaardag, voor Fieke, maar ook voor ons zonder de jarige job in ons midden.
    Maar......een hele fijne verjaardag, we zullen op je proosten. Dikke kus Pap en mam.

• 17 Juli 2009 - 21:23

Irmama:

Heey, da's een lekker ding...........that's my boy!!!

Goed gedaan Kanjers, goed gedaan!

Voor morgen vast een super dag toegewenst!
    graag tot zondag!

• 17 Juli 2009 - 21:23

Hallo tanja,
    Een leuke verjaardag gehad? Dat zul je niet snel meer meemaken taart eten in Zuid-Afrika.
    Morgen is de beurt aan Fieke. Alvast van harte proficiat Fieke, jij mag voor je verjaardag naar de 'dierentuin', op safari dus. dat is nog eens een kado.
    Kortom voor allemaal geniet er heel erg van morgen, de safari wordt een heel aparte belevenis.

• 17 Juli 2009 - 21:24

Liesbeth(mama Tanja):

Fieke, een heel fijne verjaardag! Ook jij viert het dit jaar op een heel bijzondere plek.
    Dat maakt het wel extra speciaal, toch?! We wensen jou een fijne dag.
    Hiep Hiep, HOERA!

• 17 Juli 2009 - 21:24

• 17 Juli 2009 - 21:25

• 17 Juli 2009 - 21:26

Irma:

Fieke, vast van harte gefeliciteerd en een super verjaardag. Deze verjaardag zal je vast nog heeeeeeeel langgggggg bij blijven.

groetjes

• 17 Juli 2009 - 21:40

Fam Westerik:

Heeeeeeee Fieke, jarig in een safari park ! wat wil je nog meer. van harte van ons en een dikke knuffel. Veel plezier morgen allemaal en geniet.

groetjes van ons

• 17 Juli 2009 - 21:45

Gemke:

Ten eerste:

Lieve dames,

van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag...net nog op tijd voor de een (een half uurtje is het nog 17 juli) en ruim op tijd voor de ander :D

Ennuh, Yvon en Maxime....het is natuurlijk wel heel belangrijk als je in de wildernis loopt dat je make-up goed zit he ;)

Heel veel plezier op safari allemaal. Mannen passen jullie even op de meiden?

Groetjes Gemke

• 17 Juli 2009 - 21:45

Henk(ie):

Hallo jongen,
    Het is om kei jaloers te worden wat jullie deze dagen allemaal al gedaan hebben. En ook zo mooi om te lezen wat voor een band jullie met elkaar aan het opbouwen zijn.

Ik hou van je, en nog veel plezier Denneman

• 17 Juli 2009 - 21:51

Henk(ie):

Tanja, ik hoop dat je een hele leuke en bijzondere verjaardag hebt gehad vandaag.

Fieke, vast een hele leuke en bijzondere verjaardag gewenst voor morgen.

Groetjes

• 17 Juli 2009 - 21:59

Yvon En Wil:

zo even proberen te time 10 / 9 / 8 / 7 / 6 / 5/ 4 / 3 / 2/ 1/ ......Yes het is de 18e juli, Fieke van harte gefeliciteerd met je 15e verjaardag XXXX Yvon xxxx Wil xxxxxxxxxx Luca heel veel plezier vandaag op Safari groetjes !!!!

• 17 Juli 2009 - 22:12

Jessy:

Liefste feke(L) je ouders waren je toch net even voor maar toch gefeliciteerd!!!(L) Dikke kus ikhouvanje(L)

• 17 Juli 2009 - 22:16

Jikke:

Wauw, wat een belevenissen weer. Meiden van harte gefeliciteerd, een bijzondere verjaardag zo lijkt me.
    Leuk om alles wat jullie mee maken toch een klein beetje mee te kunnen beleven.
    Heeeel veel plezier dit weekend op de vast onvergetelijke safari... jaloers!!!

• 17 Juli 2009 - 22:51

Camping Belgie:

hoi lieve schatten hoe is het bij jullie.
    zo als we op de foto's kunnen zien hebben jullie het goed naar jullie zin.
    en is het voetbal toernooi heel goed gelukt.
    wij zitten nu nog op het terras met een paar mensen met de jas aan.
    heel veel plezier met de safari vandaag en dat jullie veel indrukken op doen.
    groetjes van ons

• 18 Juli 2009 - 03:34

Jacqueline:

Proficiat Fieke!! Hopelijk heb je een hele fijne, zonnige dag! Aan het gezelschap zal het niet liggen; wat een gezellige bende!!Geniet ervan meid! Groeten van de fam. Kaus!

• 18 Juli 2009 - 07:18

Fam Van Limbeek:

Als eerste hartelijk gefeliciteerd Fieke en een hele mooie safarietrip gewenst. Fijn om je evn gesproken te hebben Mas en ik hoop dat je gaat genieten van de fantjes. DENK AAN MAMMA!!Veel filmpjes van fantjes (als ze er zijn). Vanuit Kekerdom heel veel liefs en tot na het weekend.

• 18 Juli 2009 - 07:24

Fam.vd Elzen:

Fieke, proficiat en een fijne dag toegewenst tussen al die wilde beesten.
    Mevin en de rest een heel fijn weekend toegewenst veel plezier en leut. Tot gauw,
    Papa, Mama en Lynn

• 18 Juli 2009 - 07:41

Gabrielle:

Fieke van harte!!!!!!!
    Jarig in Zuid-Afrika en dan op Safari.
    En mooier kado kun je niet krijgen!!!
    Heel veel plezier allemaal.En Maud wat een verassing was het om je stem even te horen!!
    Liefs voor iedereen.

• 18 Juli 2009 - 10:23

Astrid Slagter:

Hoi Denny,

Wat een super tijd heb jij zeg daar in dat verre Zuid-Afrika.

We zien op de foto's dat jullie het allemaal goed naar jullie zin hebben.

Nog heel veel plezier daar.

Liefs,
    Yuri,Giovanny,Makkie en Akkie

• 18 Juli 2009 - 11:42

Ricardo Steenbakker:

Heey lorenzo erg leuk al die verhalen je zal het wel erg naar je zin hebben maak er nog wat leuks van heel veel plezier Jongen.

Groeten je broer

• 18 Juli 2009 - 12:26

Fam Cox:

He Yvon,
    Marco Borsato zingt : de meeste dromen zijn bedrog, Maar volgens mij komen julie dromen uit want het ziet er op de foto's allemaal super uit. En wat ik lees is ook niet "verkeerd". Nog veel plezier en de groetjes van Carin en de rest.

• 18 Juli 2009 - 13:22

Hannie Nelissen:

op de eerste plaats wil ik fieke feliciteren met haar verjaardag en een fijne dag wensen. verder wensik jullie een fijne gezellige spotive tijd daar geniet ervan doeiii

• 18 Juli 2009 - 16:23

Harald:

hoi fieke van harte gefeliciteerd.....
    fijne dagen nog en tot gauw.....harald

• 18 Juli 2009 - 16:34

Geert, Ria & Vera:

Fieke proficiat met je verjaardag en maak er nog een leuke tijd van!

Groetjes..en een pootje van Jacky

• 18 Juli 2009 - 19:42

Hallo Allemaal,:

Jullie zijn wel erg sportief bezig. Ziet er allemaal erg leuk uit,wij hoop dat jullie het ook allmaal erg naar jullie zin hebben.Nu ook nog een paar verjaardagen er bij (jarige van harte gefeliciteerd)dit komt helemaal goed daar in Afrika.Melvin geniet er van en we horen na de vakantie de wilde verhalen wel.Wij gaan van de week met vakantie dus dit zal wel het laatste bericht zijn.Groetjes aan iedereen en heel veel plezier dit weekend op safari.

fam vd Linden Vianen.

• 19 Juli 2009 - 14:35

Anie (oma Fieke):

Fieke, voor eerst Proficiat met je verjaardag, ik heb vandaag je foto,s voor het eerst gezien, je hebt het wel naar je zin en het hele verhaal hoor ik wel als je thuis bent, heeeeel veeeeel liefs van je oma.

• 19 Juli 2009 - 14:44

Familie Van Ginkel:

hallo Mart en Yvon.

we hebben de foto's bekeken en de verslagen gelezen. het ziet er heel mooi uit. heel veel plezier nog daar in houtbaai.

groetjes van Peter Annelies Remco en Frank

• 19 Juli 2009 - 15:30

Nicole:

Hèhè, eindelijk kom ik er ook eens aan toe iets te schrijven. Heb net al jullie dagverslagen gelezen...het schijnt daar echt super te zijn!! Tanja en Fieke nog van harte gefeliciteerd (beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen!)
    Ich wünsche euch noch viel Spaß!!
    Liebe Grüße,
    Nicole

• 19 Juli 2009 - 16:10

Familie Noy (Gennep):

Hallo jonge lui,
    Leuk verslag vandaag. Foto's zijn ook aardig, behalve van de 2 dames > zo'n mooie meiden is het nog wel nodig zoveel plamuurverf in de zonnige Afrika of heeft dit een andere reden. (Geintje!!!) Het schiet al aardig op zo met jullie project. Geniet van alle bevindingen. Lieve groeten van oom Paul, Alex, Lisa en van mama Bong/mama Ani

• 19 Juli 2009 - 16:16

Jos Derksen:

Dames van harte proficiat. We volgen jullie avonturen op de voet. Hier zijn de zomerfeesten begonnen, dus wij vermaken ons ook wel.
    Groetjes.

• 19 Juli 2009 - 16:54

Eli, Mary, Robert:

Lieve Yvon, Mart en alle anderen,

Allereerst onze felicitaties voor de jarigen TANJA EN FIEKE. Dit is een speciale verjaardag voor jullie beidjes!! De foto's en verslagen zeggen weer genoeg! Jullie doen prachtig werk en hebben het het zo te zien heel goed naar je zin. Al ruim een week daar, maar heel wat ervaringen opgedaan!! Maxime en Yvon, volgens ons hebben jullie niet echt make-up nodig....... Wij denken aan jullie, groetjes van ons allemaal uit Middelaar

• 19 Juli 2009 - 17:58

Fam V D Zanden Mill:

Hallo Melvin is alles nog oke daar !! we denken van wel want als we de foto's zien en lezen wat jullie daar allemaal doen dan klinkt dat allemaal erg geweldig, nog veel plezier daar en tot weerziens

• 19 Juli 2009 - 18:07

Anne:

eey denny,
    Wat gaaf dat jullie daar heen mogen, leuk dat je mee kan lezen op internet nog heel veel plezier daar.
    Groetjes Anne

• 19 Juli 2009 - 18:08

Anne:

eey denny,
    Groetjes Anne

• 19 Juli 2009 - 18:33

Fam. Wattimena:

Hallo Mart en Yvon,

Wat een druk schema, maar wel leuk zo te lezen. De felicitaties aan de jarigen. Wij kijken uit naar het volgend verslag en de foto's. Yvon: al dat make up, heb je toch niet nodig?! (zie ook eerder berichtje van mama en mama ani) Veel succes morgen!!! Liefs van Maelesi, Narya, Bongso/Vriend en tante Chérie

• 20 Juli 2009 - 08:47

Mariet:

Even in omgekeerde volgorde de laatste verslagen gelezen. Dus eerst de safari en nu het voetbaltoernooitje. En omdat ik even een leespauze had in het weekend nu nog de felicitaties voor Fieke. Dat ook jij nog maar langen en gelukkig zult leven. Babbet en ik hebben ons vanochtend zitten te verbazen over jullie villa in het safaripark.....
    Geniet ervan en succes met de tweede week!