Hello I am Fieke with a stupid e - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Kandinsky college Molenhoek - WaarBenJij.nu Hello I am Fieke with a stupid e - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Kandinsky college Molenhoek - WaarBenJij.nu

Hello I am Fieke with a stupid e

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Kandinsky college

20 Juli 2009 | Zuid-Afrika, Pretoria

Verhaal geschreven door Maxime.
Vandaag zijn we naar de scholen van de buddy’s gegaan. Ik ging naar de middelbare school waar Happyness ( mijn buddie ) op zat. Jules bracht ons met de auto naar de school waar we in de pauze aankwamen. We gingen naar de directie toe om uit te zoeken waar onze buddy’s in de klas zaten. We zagen Happpyness en zij hielp ons om de goede klassen te vinden. Maud en ik gingen samen met Happyness mee, we stelde ons in de klas voor en begonnen met de les ( biologie ). We moesten strepen zetten met krijt op de tafels en daarna moesten we een hand bonen pakken. De bedoeling was dat je de bonen ging markeren en ze daarna weer terug geven aan de lerares. Deze les was best leerzaam we kregen meteen een indruk van hoe alles in elkaar zat. De lerares moest de kinderen vaak waarschuwen en schreeuwde best hard, dit vonden Maud en ik best indrukwekkend om te zien. Na deze les gingen we naar een ander lokaal waar de leerlingen rustig gingen werken. Ik heb wat foto’s gemaakt en vooral veel met de leerlingen gepraat. Toen de les afgelopen was hadden we pauze en zochten we de andere buddy’s en kandinsky leerlingen op. We praatte allemaal over hoe de lessen waren en daarna gingen we naar de volgende les. We hadden wiskunde, de juf ging de toets die de leerlingen voor de vakantie gemaakt hadden na bespreken. Ik vond deze les het leukste want het eerst in mijn leven snapte ik iets van wiskunde. Na de les gingen we met alle leerlingen buiten op het plein staan waar de directeur ons de regels uitlegde over het nieuwe school jaar. Dit gebeurde terwijl alle jongens in rijtjes achter elkaar zaten, net als alle meisjes. Na de toespraak waren we klaar met school en iedereen was blij dat we naar het strand konden. Ik vond deze eerste schooldag erg leuk en leerzaam ik vond het leuk om zo veel verschillen te zien.

Verhaal geschreven door Melvin en Fieke.
Vandaag zijn we naar de High school geweest. We kwamen daar S’ ochtends net voor de pauze aan. We werden van alle kanten aangekeken, met vragende gezichtjes. We werden naar een soort directie gebracht waar nog al een hijgende vrouw ( van 4 trappen ) ons op kwam halen. En zij bracht ons naar de buddy’s. Het bleek dat Melvin Koen en Fieke bij elkaar in de klas zaten, dat was wel fijn want het verschil is toch wel heel groot. Toen we bij wiskunde zaten viel ons het op dat niemand iets op papier had staan. Daarna even pauze en toen onze echte Afrikaanse les, we moesten eerst even naar voren komen en iets over ons zelf vertellen. Gewoon hoe oud je bent waar je vandaag komt en wat je komt doen. Toen weer een pauze en daarna Engelse les. Nou, wij gingen zitten en het bleek dat we moesten blijven staan tot dat de leraar zei dat we mochten gaan zitten. Daarna bleven er maar drie kinderen in de klas zitten omdat de rest hun huiswerk niet af hadden. Zij moesten de hele les stil op de gang blijven staan. Op zich daarna wel een leuke les maar wel vervelend dat de leraar echt de heletijd de hele les aan het schreeuwen was. Daarna weer wiskunde maar dan van een juf niet zomaar een juf, maar de zelfde die ons sochtends had opgehaald. Voor de rest een lachende les, “oja ook wel grappig was, dat ze zij dat iedereen de mobiel uit moest zetten want anders als hij af ging nam ze hem in en precies op dat moment ging haar eigen mobiel en ging ze uitgebreid zitten bellen. Toen moesten we ook nog eens stil zijn omdat ze aan het bellen was. Daarna gingen we naar een lokaal waar alle namen gecontroleerd werden. Daarna gingen we naar het schoolplein en daar hadden we een toespraak en een gebed met de hele school. Dit was onze leuke en indrukwekkende school dag.

Verhaal geschreven door Lorenzo.
Hallo iedereen, ik ben naar de school Oranjekloof geweest en ik vertel hoe mijn schooldag was. Ik liep met mijn buddy Thobanje mee. Ik had hem in de pauze opgezocht. Na de pauze begon de les en moest ik me voorstellen op het bord want ze wisten niet hoe je mijn naam schreef. Erg spannend met 59 kinderen in de klas. Ze hadden allemaal nette schoenen aan en een uniform. Dat was best raar om te zien. De klas was niet echt te sturen met een lerares. Ze hadden allemaal kauwgom in en zaten met hun mobiel te spelen. ( leuk om te zien ) Later ben ik uit de klas gegaan en naar de computer kamer gegaan en daar kinderen geholpen. Dat was zo ongeveer de eerste schooldag na de wintervakantie vrij relaxed.
Groetjes Lorenzo.

Verhaal geschreven door Tanja.
Ik ben vandaag naar de Hamburg Primary school geweest. We werden op gevangen door een lerares arts, ze gaf les in zingen dansen en knutselen. We zijn eerst een rondje door de school gaan lopen, je zag nog best veel kinderen buiten staan. Je zag ook dat de leraren gewoon buiten stonden te kletsen met elkaar terwijl de kinderen al in de klas zaten en een beetje aan het kletsen waren. Daarna kwamen we in de klas terug en gingen de kinderen voor ons zingen. Eerst gingen er twee meisjes zingen daarna ging de hele groep voor ons zingen en daarna ging de bel en kwam er een nieuwe klas die gingen kletsen over de vakantie. Als ze niet wouden vertellen moesten ze dingen overschrijven van het bord en als ze daar mee klaar waren mochten ze een instrument tekenen. Dat moesten ze op het einde van de les afhebben echt kort om hebben ze niet echt veel gedaan. We zijn tijdens die les ook gewoon buiten gaan staan met de lerares en we hebben toen gekletst. Toen de school uit was zin we weg gegaan en hebben ze gezegd dat we altijd nog en keertje terug mochten koen kijken en dat ze het heel gezellig vonden.

• 20 Juli 2009 - 19:03

Irma:

Wouw, wat leuk. Op het schreeuwen na, niet veel verschil met de nederlandse scholen, vooral de mobieltjes. (geintje hi hi)
    Top gedaan en wat een beleving vandaag.

groetjes

• 20 Juli 2009 - 19:24

Fam Van Limbeek:

Geweldig wat een dag!!!Heerlijk om jullie zo te zien.Mas wat heerlijk vrolijk op de foto's. Het is ook duidelijk mooier weer geworden. Geniet er maar van want hier is het met perioder toch nog erg nat.Lekker slapen en weer een mooie dag morgen.Liefs pappa en mamma en de rest van de dieren in Kekerdom.En natuurlijk ook van je broer.XXX.

• 20 Juli 2009 - 19:26

Liesbeth(Mama Tanja):

Leuk, interessant jullie verhalen van de High School daar! Dat is ff anders naar school gaan, dan hier in Nederland.Ik heb zo nog nooit les gegeven en ik ben ook een juffrouw van 'arts'. Breng de liedjes maar mee, Tanja. Heb je ook al wat dansen geleerd, nieuwe 'moves'?
    Ben benieuwd naar jullie volgende verhalen van de school daar. Wat maken jullie veel verschillende dingen mee, kunnen jullie het zelf nog bijhouden?
    Groeten en veel succes weer voor morgen.
    Liesbeth

• 20 Juli 2009 - 20:31

Fam. V.d. Elzen:

Het is werkelijk fantastisch wat jullie allemaal doen en meemaken.
    Wij worden inmiddels ontzettend jaloers dat we er niet bij mogen zijn.
    Echt knap wat jullie doen, onvoorstelbaar!!!!!
    Veel succes allemaal en we kunnen bijna niet wachten tot jullie met je nieuwe avontuur komen. Melvin, knappe duik zo in het water(maar ja dat kun je van jouw verwachten)
    groetjes pappa,mamma en lynn

• 20 Juli 2009 - 23:51

Gabriëlle:

Hallo allemaal !!!
    Even een berichtje uit het nachtelijke Radboud ziekenhuis.
    Leuk om ook nu jullie eigen verslagen te lezen.
    Wat zullen jullie veel verschillen zien,op de verschillende scholen.
    Leuk om te zien dat jullie zo goed kunnen varen(geintje)!!!!! P.S Straks begint hier het spotieve spectackel, de eerste lopers starten om ongeveer 4 uur.
    Groeten van alle nachtdienst collega's.
    Dikke knuffel voor Mauseflaus xxxxx

• 21 Juli 2009 - 05:34

Wil (papa Fieke):

Nou Fieke ik kan me al helemaal voorstellen dat jij het als leerling op zo'n school niets zou vinden, juist jij wil en vind altijd dat je je mening moet kunnen zeggen. Verder mooie veslagen van jullie allen!! Groetjes en voor Fieke weer zo'n hele dikke kus.Wil.

• 21 Juli 2009 - 05:50

Elin Westerik:

hoi jordy heb je nog steeds spierpijn?? en was het leuk bij safari.en ziet de school er heel anders uit dan bij ons je hebt zeker heel veel lol.
    -xxxxxx- eline

• 21 Juli 2009 - 08:47

Stijn:

Halllo Aleemaal !!

Ik ben net wakker en jullie zijn al hard aan het werken;P
    zo te zien is het leuk in Afrika.
    en hebbe jullie het naar je zin.;) was de safari leuk ??!! En was het daar winter ??
    dat is niet tezien op de mooie foto's !

ik ga weer Groetjes
    Stijn { broetje van Mart}

• 21 Juli 2009 - 08:48

Stijn:

Halllo Aleemaal !!

Ik ben net wakker en jullie zijn al hard aan het werken;P
    zo te zien is het leuk in Afrika.
    dat is niet tezien op de mooie foto's !

ik ga weer Groetjes
    Stijn { broetje van Mart}

• 21 Juli 2009 - 09:09

Pleun:

Hee maud (en de rest)!
    Ik ben nu aan het werk, niet zeggen hoor dat ik er nu achter zit. Maar ik dacht, ik moet toch even op de hoogte blijven. Leuk dat jullie nu ook de echte verschillen zien tussen hier en daar. Geniet er van!
    Liefs van je grote nicht Pleun

• 21 Juli 2009 - 09:31

Yvonne:

Het meest indrukwekkend is toch de omgang met de kinderen uit Z-Afrika. Als ik het zo lees dan "spat" er toch meer enthousiasme vanaf dan van "die leeuw" die helaas achter tralies zat. Maar een weekendje relaxen is natuurlijk ook niet verkeerd. Na school weer lekker naar het strand, dat blijft leuk en zeker als het weer lekker is. Goeie roeiers zijn jullie trouwens. Groetjes aan de groep, en een "big hug" voor Fieke.

• 21 Juli 2009 - 11:55

Hanny:

leuk om te lezen dat jullie ook de schoolervaringen zo geinig vinden! Hard schreeuwende leraren :0 Ohhh dat had ik nooit ged8 daar...
    Wat zien jullie n boel nieuwe dingen! Die ervaring neemt niemand je meer af!!
    voor Mascha (wel goed dat je zo goed hebt geoefend met je broer met vliegen :)

• 21 Juli 2009 - 14:35

Frank En Hennie:

Hola Willian en allemaal,
    wat een prachtige belevenis en geweldige ervaring zal dit voor jullie zijn! Hartstikke leuk om de verslagen te lezen en de foto´s te bekijken! Geniet er allemaal van, hartelijke groet vanuit Pego, Costa Blanca.

• 21 Juli 2009 - 15:19

Fam Noy:

Hallo Mart & Yvon.
    Wat fijn zo'n weekend.
    De maandag op de diverse scholen zal best onwennig zijn geweest. Andere regels en gewoontes. Fijn dat jullie dit ook mogen meemaken. Kijken hoe daar les gegeven wordt met alle mogelijke en onmogelijke zaken.
    De foto's zien er indrukwekkend uit.:d :p Vanuit Gennep hele lieve knuffels.

• 21 Juli 2009 - 16:05

Laura Westerik:

heey jordy

hoe is het met mijn grote broer mis je ontsettend heb nooit meer straf ofzo je kamer word al mooi heb je het lekker naar je zin mis je heel erg

xxxxxxxxxxxxxxxlaura :)

• 21 Juli 2009 - 16:35

Jac:

Hoi Tanja,
    Leuk verhaaltje over de school. Lukt het allemaal goed kletsen in het engels en zo. Engels zal nu wel zo langzamerhand heel gemakkelijk gaan, toch?
    Just easy and slow, no worries. everybody happy.
    Zorg je wel dat je alles goed onthoudt want we hebben nog wel veel vragen, en willen alles weten wat jullie hebben meegemaakt.

papa

• 21 Juli 2009 - 18:23

Carin Cox:

Ha Yvon,
    Volgens mij gaat het wel goed met jullie. Want het zijn weer geweldige leuke, gezellige foto's.
    Kijk je goed uit en geniet ze nog.
    Groetjes Carin en de rest.

• 21 Juli 2009 - 18:57

V.d.Linden L'boom:

Hoi Melvin,

Te gek man, wat een ervaringen beleef jij.
    Het ene avontuur na 't andere.
    Jullie zullen we veel bekijks hebben gehad op school, in die oranje shirts val je wel op tussen die schooluniformen. En daarna de oceaan op (in).
    Geweldig dat we foto's zien bij die reisverslagen, is 't net of we er zelf bij zijn.
    Benieuwd naar morgen!

Vele groetjes Jos en Ria

• 22 Juli 2009 - 07:27

Marianne Vossenberg:

Hallo allemaal!

Wat een leuke verhalen en fantastische foto's! Mooi om de verschillen te zien met de Nederlandse scholen (en leraren haha! Wij schreeuwen gelukkig nooit tegen jullie... toch??)
    Heel veel plezier nog de laatste dagen en tot begin september!