I am Fieke, i am not doof!!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Kandinsky college
23 Juli 2009 | Zuid-Afrika, Pretoria
Helaas stonden we vandaag weer op met bewolking en regen. Het heeft de hele nacht gestormd. Na een aantal fantastische dagen lijkt daar vandaag verandering in te komen. Toch staat de Amazing Race op het programma en we moeten nog erg veel doen in de crèche.
Gisteren is besloten dat een aantal leerlingen vandaag uit mochten slapen, terwijl Rob, Danielle Yvon, Maxime en Melvin vroeg uit de veren waren om verder te klussen in de crèche. Om kwart over 8 staat Julliette voor de deur om ons weer naar de township te brengen.
Gelukkig staat de crèche nog op zijn plek en is al het werk van de afgelopen dagen niet voor niets geweest. Toen we aankwamen besliste we wie welke taak zou uitvoeren.
Yvon en Maxime begonnen de muren en deuren te verven en Melvin ging buiten de deuren schuren.
Rob heeft de laatste platen op de muur getimmerd en Danielle schilderde het raamkozijn.
Toen de muren binnen geverfd waren begonnen we met zijn alle de buitenmuren te schilderen. Tot dat er een fikse regenbui het werk even stil legde. Na de bui ging iedereen weer verder. Ook zijn de lokale mensen gekomen om ons te helpen, ze hebben binnen in de crèche mooie muurschilderingen gemaakt. Deze worden vrijdag afgemaakt.
Uiteindelijk zijn we heel wat opgeschoten, maar morgen moeten we onze helpende handen weer uit de mouwen steken. Ondertussen waren de leerlingen thuis wakker, ze zijn allemaal naar het strand gegaan om voorbereidingen te treffen voor de Amazing race. Lijnen gelegd met zeewier, spelletjes uitgeprobeerd, appels geschild, discussies gevoerd… en dat allemaal voor niets.Helaas heeft de regen weer roet in het eten gegooid en hebben we besloten de Amazing race te verschuiven naar morgen.
Dus nu hadden we mooi nog even wat tijd om met een aantal leerlingen het plafond aan te pakken in de creche.
Toen de rest lekker relaxed met de beentjes omhoog zaten, kwamen zij er achter dat de buddie’s voor het hek stonden. Ze konden ons niet missen en wilden graag met hen naar het strand. Wat ze natuurlijk vervolgens ook hebben gedaan. Na dit tripje zijn ze terug naar het huis gegaan om de tafel te dekken en wat later lekker bobotie te eten. Iedereen ligt al vroeg op een oor terwijl de meiden nog gezellig boven zitten te kletsen.
Morgen gaan we dus eindelijk de Amazing race uitvoeren. (voor diegene die niet weten wat dit is……wij weten het ook niet precies!!!) Wij hebben er een hindernislangeafstandoptijdzwemrenappeleettekenpuzzelspijkerpoepkruiwagen race van gemaakt.
Erg leuk dus!!
Tot morgen allemaal
Erg leuk dus!!
Tot morgen allemaal
23 Juli 2009 - 18:43
Irma:
Tjee, wat een pech met het weer.
Heel veel succes morgen en vooral droog weer gewenst!
Wie weet wordt de amazing race nog wel eens een olympische sport, klinkt heel uitdagend en leuk!
groetjes en weer graag tot morgen! -
23 Juli 2009 - 18:44
Yvonne:
De titel doet iets vermoeden, I am Fieke, i am not doof. Maar in het verhaal lees ik er niets van terug. Dus is het zomaar een kreet ??
Jammer dat jullie vandaag regen hadden, ik dacht op weer.nl te zien dat het wel kouder was geworden maar wel droog. Dus ook daar kloppen de weer berichten niet altijd. Nou nog een laatste "eindsprint" en dan zit het er bijna op....
Nou in ieder geval zie ik ernaar uit om jullie weer terug te zien, op schiphol.
Groetjes Yvonne xxxje -
23 Juli 2009 - 18:55
Jac:
Tja het weer laat zich niet dwingen. En waarom zouden jullie het beter hebben dan wij hier in Nederland, vandaag ook de hele dag regen. ;-)
Maar hou hoop want ik heb net het weerbericht voor de komende dagen bekeken en voor Capetown wordt tot en met maandag "Clear skies" aangegeven. We verwachten dus morgen wel de foto's van de amazing race.
Veel plezier morgen. -
23 Juli 2009 - 19:00
Nicole:
Zozo kleine muis heb je uit kunnen slapen haha...Ja het weer is hier ook niet echt lekker. Wat wel wonderbaarlijk is is dat de wandelaars lachend voorbij kwamen snap niet dat mensen kunnen lachen terwijl ze ik weet niet hoe veel kilometer in de regen moeten lopen. Verder is het voor mij aftellen nog 2 nachtjes en dan ga ik op vakantie...naar het ooo zo lekkere Nederland haha..Ik zie je snel kleine..Dikke kus!! -
23 Juli 2009 - 19:01
Fam Van Limbeek:
Jammer van het weer maar zo te lezen konden jullie nog genoeg doen.
Lieve Muis, heb je al genoeg gefilmd??? De laatste dagen hoor,zie ik je weinig . Morgen beter een dikke knuf uit Kekerdom. -
23 Juli 2009 - 20:15
Mary En Eli (ouders:
Jullie hebben flink gewerkt vandaag zagen we op de foto's. Wat een pech met het weer, maar wel een goed teken dat de buddie's jullie niet kunnen missen!! Geniet nog maar samen, want jullie hebben nog maar een paar dagen samen! Groetjes uit een ook (soms heel erg) regenachtig Middelaar, van ons allemaal!!!! -
23 Juli 2009 - 20:27
Paula Van Der Velden:
hallo allemaal,
Wat een leuk project is dit en de foto"s zijn ook leuk. Ik hoop dat jullie ondanks het weer wel een hoop lol hebben met zijn allen. -
23 Juli 2009 - 21:29
Gemke:
Een hindernislangeafstandoptijdzwemrenappeleettekenpuzzelspijkerpoepkruiwagen race. Klinkt als iets erg bijzonders ;)
Ik wacht in spanning op de foto's!
Groetjes Gemke -
24 Juli 2009 - 06:46
Fam Steenbakker:
J wat een weer. Hopelijk ziet het er vandaag wat beter uit en kan de
hindernislangeafstandoptijdzwemrenappeleettekenpuzzelspijkerpoepkruiwagen race een spektakel worder.
Een hele fijnedag toegewenst. Lorenzo een dikke knuffel van ons allemaal
Frank.Janet,Ricardo,Priscilla en Gabriella
24 Juli 2009 - 08:34
Opa&Oma Steenbakker:
Hoi Lorenzo
Uit de verslagen die we lezen blijkt dat jullie veel goeds verrichten daar in het donkere Afrika.
Jammer dat de regen af en toe jullie plannen behoorlijk doorkruist. Maar ook daar hebben jullie weer een oplossing voor.
Nog enkele dagen en dan zit het er echt op en kan je terugkijken op een heel bijzondere tijd.
Net zoals al je reisgenoten.Geniet er nog even van en dan gezond weer terug in ons eigen landje.
Groeten en liefs van Oma en Opa.
24 Juli 2009 - 09:08
Silvia Westerik:
hallo allemaal jammer van de race,maar fijn voor de kleintjes dat jullie samen toch nog een hoop werk hebben kunnen doen.hier is vandaag alweer de laatste dag van de vierdaagse en jullie kunnen ook alweer gaan aftellen en ik weet zeker dat alle ouders en familieleden het hier ook allemaal aan het doen zijn!!voor vandaag een fijne dag en hopelijk mooi weer.en jordy smile op de foto's dikke kus XXX -
24 Juli 2009 - 17:25
Maxime:
Ik vind afrika leuk :) -
24 Juli 2009 - 17:51
Wilbert:
Die race wil ik volgend jaar ook doen.
succes met het mooie weer!!!!
Groet,
Wilbert -
24 Juli 2009 - 18:04
Sophie & Lisa:
hier een berichtje voor yvon: Super wat je daar hebt verricht, echt hoor jongens wat jullie daar doen is geweldig!
(Nou yvie ik (sophie) heb de 4daagse uitgelopen en alles zonder blaren!:D, ik ben blij en moe) Nou nog eventjes en dan zien we je weer. We missen je wel hoor!
Xxx & een dikke knuffel,
Lisa & Sophie -
24 Juli 2009 - 18:43
Eline Westerik:
hoi jordy hoe is het heb je veel leuke dingen gedaan en ben je moe nou jou kamertje is nu al heel mooi en ik wil hem ook wel hoor we hebben er veel aan gedaan toen jij lekker in afrika zat en je hebt een lekker bed maar ik verklap niet veel dus tot dinsdag
-xxxxxxxxxx- eline -oooooooooo- nog veel plezier de laatste daagen. -
28 Juli 2009 - 10:52
Maaike:
Een kloddertje roze hieieieieieier... Een kloddertje roze daaaaaaaar!!! Top!
Xx