Ahh, that smells lekker!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Kandinsky college
22 Juli 2009 | Zuid-Afrika, Pretoria
Vandaag niet voor iedereen evenveel activiteit. We gaan niet meer naar school, het is tenslotte vakantie. Nee hoor, iedereen geeft aan het wel gezien te hebben op school en daar weinig te kunnen doen. Op de basisschool lopen nog 6 vrijwilligers rond die helpen bij de computerlessen en op de high school blijven de leraren schreeuwen en daar zijn onze leerlingen niet van gediend. Na 2 dagen zijn de Nederlanders dus al de eerste drop-outs en hangen we de hele dag rond in de townships.
En dat is maar goed ook, want er is veelte doen. We komen zelfs al een klein beetje in tijdnood wat betreft het opknappen van de creche, maar met 15 man op 30 vierkante meter schilderen is ook geen optie. Alhoewel, terwijl ik het zo opschrijf lijkt het erop dat het klusje zo geklaard moet zijn. Misschien morgen dan toch maar effiecienter aanpakken?
Vanmorgen zijn een aantal begonnen met klussen en het grote deel is gaan knutselen. De eerste dagen hebben sommigen een filmpje gezien over wat ze hier met theezakjes allemaal kunnen maken. Een winkeltje met sieraden gemaakt van Kellogg’s cornflakesdozen is ook behoorlijk interessant. Vandaag gaan wij die sieraden maken. Iedereen staat ’s morgen klaar en daar is dan uiteindleijk het eerste Afrikaanse wachtmomentje. De dame in kwestie was maarliefst 6 minuten te laat. Goed dat we dat van tevoren in de praktijk hebben geoefend.
De ochtend dus knutselen en opknappen. Over beide resultaten spreken we even niet.
In de middag gaan we met Yvon en Maxime verder met opknappen, terwijl de anderen de Amazing Race voorbereiden. Voordat we gaan opkanppen moet nog even verf gekocht worden. En matrasjes voor de kinderen. En dekentjes hebben ze trouwens ook niet. En aan luiers is ook een tekort. En drinken hebben wij ook niet meer in huis. Opknappen resulteert dus in een middagje winkelen. Gelukkig niet voor niets. Het zijn echt noodzakelijke dingen, dus het is goed dat we alles nu in huis hebben. Morgen met een paar vroeg aan de gang en de verf overhandigen aan de lokale artists. Over dit resultaat houden we jullie wel op de hoogte.
Morgen de Amazing Race, dus verwacht weer een prachtige fotoreportage…
22 Juli 2009 - 18:33
Irma:
Leuk om te lezen hoe flexibel en creatief jullie omgaan met de tijd, middelen en omstandigheden.
Veel succes met klussen en knutselen.......time fly when you're having fun............nog 5 dagen een kleine race tegen de klok.....het gaat vast lukken.
Heel veel succes morgen, wij kijken uit naar het verslag en de foto's!
groetjes -
22 Juli 2009 - 18:45
Fam Van Limbeek:
Lekker bezig met z'n alle. Het gaat jullie lukken om het af te krijgen wat jullie op de planning hebben. Masja Muis alweer een lekkere dikke knuf en Pappa en Mamma doen je even strak maken. Heel veel liefs uit Kekerdom. -
22 Juli 2009 - 20:06
Silvia Westerik:
hallo allemaal jullie gezichten staan niet zo vrolijk op de foto's.Nog een paar dagen goed jullie best doen voor de kids daar wat natuurlijk helemaal goed gaat komen,daar zijn wij van overtuigd!Het weekend staat dan weer voor de deur en misschien ook wel weer de MAC hou vol allemaal en kijk nog een keer in die kindersmoeltjes dan weet je weer waar je dit allemaal voor doet!!Morgen weer veel plezier met alles wat jullie gaan doen groetjes vanuit een weer nat Nederland. -
22 Juli 2009 - 22:35
Yvonne:
Hey hey allemaal,
Jammer dat jullie op school niet meer kunnen betekenen. Geen gymles geven ofzo,samen met de leraar. Maar goed dat er nog een andere klus te klaren is..... de creche die een facelift nodig heeft, dus dan daar maar alle energie in stoppen.
Morgen de Amazing Race, ik kan er nog niet zo goed een voorstelling van maken. Maar veel plezier in ieder geval. En voor Fieke, doe je nog een keertje mailen?
Of zit dat er niet in....
Heel groetjes vanuit een benauwd Gennep, en een knuffel voor Fieke. -
23 Juli 2009 - 06:19
Wil (papa Fieke):
Wij hebben westerse gedachten wat we allemaal willen en denken te kunnen doen, dat dan niet strookt aan de andere kant van de wereld is jammer maar dat is nu eenmaal zo, vul het dan maar in met wat wel kan, dan heb je toch je best gedaan en als je er dan toch bent, doe meer "leuke" dingen, waarover je, je hele leven blijft blijft vertellen.Success ermee!
Iedereen veel groetjes, en voor Fieke een dikke kus erbij. Wil. -
23 Juli 2009 - 07:01
Steef (tante Maud):
Wat is het toch leuk om (bijna)elke morgen een mailtje in mijn postbus te hebben met daarin weer een leuk verslag van jullie reis. Ik lees het dagelijks met plezier. Morgenvroeg gaan we op vakantie dus dit is het laaste verslag dat ik kan lezen op jullie site. Lieve Maud, ik hoor de verhalen graag "live" als we weer terug zijn. Veel plezier nog en geniet ervan! Dikke kus. -
23 Juli 2009 - 08:39
Tante Miek:
Hoi Mart en Yvon,
Ben benieuwd wat de Amazing Race inhoudt??
Leuk om alles te volgen via de reisverslagen.
Kus, Tante Miek -
23 Juli 2009 - 09:19
Opa En Oma Van Maud:
We volgen jullie reisver-
slagen iedere dag.Vinden dat jullie goed werk doen en een leuke tijd in het verre afrika hebben.Het lijkt ons een hele belevenis.
liefs en groeten
opa en oma. -
23 Juli 2009 - 09:22
Opa+Oma Looi (Maud):
Lieve Maud, we zien wel op de foto's dat er daar aardige huisjes staan maar opa zou er toch niet in willen wonen!
Heb je wel een wasmachien om je kleren te wassen? Of doe je dit in de rivier of in de zee?
Oma zegt: maak er maar een mooie creche van voor die lieve kleine kiendjes. Bij ons regent het vandaag de hele dag dus je kunt beter nog even daar blijven!
Wij zijn benieuwd naar jouw verhalen als je terug bent kom je maar eens vertellen.
Groeten en Liefs van Opa en Oma! -
23 Juli 2009 - 09:23
Pleun:
Zo, al weer verveling tijdens het werk. Dan ga ik dus maar weer jullie verslagen lezen. Ik ben heel erg benieuwd morgen naar de foto's..
Ik wacht in spanning af!
Succes morgen!:)
Liefs de grote nicht van mauseflaus -
23 Juli 2009 - 15:53
Gemke:
Hallo Helping Hands,
terwijl de vierdaagse feesten in volle gang zijn in Nijmegen, maken jullie er een mooie tijd van in Afrika.
Soms is het natuurlijk even moeilijk om jullie plan aan te passen, maar ik weet zeker dat jullie daar met z'n allen een weg in weten te vinden!
Dat knutselen ziet er in ieder geval erg goed uit hoor!
Maak er nog een mooie paar dagen van, want jullie zullen wel zo langzamerhand een beetje aan het aftellen zijn?
Groetjes Gemke -
23 Juli 2009 - 17:45
Nick Joosten:
Heey mensen,
Hoe is het daar in Zuid-Afrika? echt vet om te zien dat er deze keer weer zoveel werk in wordt gestoken, super ! Bevalt het daar een beetje? Het eten zal er wel goed zijn toch:P Nog heel veel succes tijdens deze mooie reis, ik probeer elke dag even te kijken.
Mvg,
Nick Joosten